Banyak Flop Dua Kali berturut-turut – Kemungkinan Berkongsi Dengan Jutaan Palma

Satu perlawanan baru sahaja berakhir dan kegagalan untuk perlawanan seterusnya akan datang. Wah! Anda mendapat rasa deja vu yang ganjil. Flop sama seperti flop terakhir. Faktor-faktor ini harus secara rawak. Bagaimana ia berlaku dua kali berturut-turut? Sesuatu mesti menaik. Tetapi sebenarnya perkara seperti itu sering terjadi sehingga anda tidak seharusnya memperhatikannya.

Pengiraan yang salah

Apakah peluang untuk mendapatkan flop ganda secara berturut-turut? Pertama, abaikan pesanan kad dan renungkan semua kemungkinan kombinasi flop. Harga pembelian kad-kad ini tidak akan menarik bagi kami memandangkan semua kad itu dibalik sekaligus. Anda boleh menemui 22100 campuran 3 kad dari dek lima puluh dua. Peluang untuk mendapatkan satu campuran pasti adalah 1 dalam 22100. Oleh itu, peluang untuk menerimanya dua kali berturut-turut adalah 22100 * 21100, kira-kira 1 pada 500 juta.

Malah memberikan jumlah drama dalam talian yang merupakan peristiwa yang tidak biasa. Kecuali bahawa kesalahan telah dibuat dari pengiraan. Kesalahan jujur ​​yang mungkin tidak dijumpai oleh banyak orang.

Masalah yang telah diselesaikan dinyatakan semula sebagai Mega888 “kemungkinan untuk menemukan diri anda kegagalan tertentu dua kali berturut-turut” yang sangat berbeza dengan “kegagalan yang benar-benar seperti yang utama sebelumnya”. Tidak ada kegagalan awal yang khusus dalam pengiraan yang diinginkan; sebarang kegagalan akan dilakukan. Oleh itu, untuk menduplikasi mana-mana flop tertentu merangkumi kemungkinan satu inci dalam 22100

Itu nampaknya jarang berlaku

Walaupun kebarangkalian a1 dalam 22100 masih belum kelihatan, ini bukan dari kategori kejadian yang jarang berlaku. Oleh itu, di dunia fizikal tangan tidak dapat diatasi dengan cepat, tetapi dalam dunia dalam talian A-player dapat dengan mudah mendorong 50 tangan di atas meja yang perlahan.

Seorang pemain hobi kecil yang meletakkan hanya dalam 10 jam setiap minggu akan berhenti menonton sekitar 2, 000 tangan satu-satu tempoh tiga puluh hari. Setelah setahun mereka akan menempatkan sekitar 24000 telapak tangan. Kami dapat dengan sewajarnya menganggap bahawa pemain baru seperti ini akan melihat bahawa acara flop replikasi ini sekurang-kurangnya sekali dalam setiap tahun. Pertimbangkan sekarang peserta yang sedikit lebih berdedikasi meletakkan dalam dua jam setiap masa dan bermain 4 meja serentak. Pada kelajuan yang lebih rendah dari 50 tangan setiap tangan, setiap meja yang akan mereka dapat dengan lebih dari 100k tangan setiap 12 bulan. Mereka dapat melihat flop yang lebih berganda kira-kira lima kali dari tahun.

Ini sebenarnya menjadi lebih cenderung untuk mendapatkan peserta bernilai tinggi. Mereka wajar mempertimbangkan sebarang jatuhan pendua di mana-mana meja untuk cukup sesuai. Ini bermaksud untuk meja 4 di mana-mana flop yang tidak hanya ada inci pada 22100, tetapi peluang 3 dalam 22100 yang sesuai dengan meja lain. Tambahkan supaya pemain bola dapat mempercayai kegagalan berikut tentang salah satu dari jadual tersebut juga, yang sekarang bermaksud kebarangkalian 7 pada 22100. Pada masa lalu yang dimainkan oleh pemain berbilang pemain ini, anda akan melihat pendua flop kira-kira 35 kejadian, atau bahkan hampir sekali seminggu.

Jauh sekali lazim untuk diperhatikan

Walaupun jumlah pemain tunggal akan melakukan pengambilan dua kali dan membuat komen mengenai kegagalan mereka. Ini tidak bermaksud orang lain akan mengambil perhatian. Seperti yang ditunjukkan sebelumnya, pemain kecil akan memerhatikannya secara berkala sehingga tidak peduli. Pertimbangkan lebih lanjut bahawa bilik poker internet kegemaran boleh memuatkan 20000 orang dengan mudah. Dengan jumlah pemain ini, walaupun mereka hanya bermain satu meja, flop flop akan menjadi seseorang kira-kira 50 kali jam hampir sekali setiap saat.

Dalam semua jumlah drama ini, yang mustahil menjadi biasa. Daripada jepit yang mempunyai kad yang tepat, bagaimana dengan jepit di mana susunan kad juga sama. Dua jepit bersama kad yang sama tertentu dalam urutan yang sama pasti akan menerima komen dari satu pemain. Dengan semua pesanan yang disimpan, masih ada 132k pelbagai kemungkinan kegagalan. Jadi sekali lagi dengan menggunakan 20k pemain yang mengambil bahagian dalam 50 tangan satu jam, ini boleh berlaku kira-kira 8 hari satu jam.

Contoh yang jauh lebih mustahil adalah pemain individu menerima kad saku yang sama dan kad dua hari berturut-turut. Ini hanya mempunyai 1 dari 26 juta peluang berlaku. Untuk pemain individu yang benar-benar jarang berlaku. Walaupun di sini, dengan seribu tangan dimainkan secara on line setiap jam, ini jarang berlaku sekali setiap hari.

Pelajaran terakhir adalah bahawa kejadian yang jarang berlaku sering berlaku memandangkan pelbagai pemain aktif. Nasihat seperti itu digunakan untuk mengatasi ketakutan seseorang bahawa alat ini tidak setia atau mengalami kecacatan serius. Ini bukan untuk menyatakan bahawa tidak ada peristiwa yang jarang berlaku yang jarang berlaku. Untuk menyombongkan diri anda, anda perlu melakukan beberapa pengiraan cepat terlebih dahulu, agar mereka tidak membosankan.

Leave a Comment

Your email address will not be published.